“Aankoop Hopzaal is bewijs van bestuursonkunde.”

“De aankoop van de Hopzaal voor het exuberante bedrag van 700.000€ , vermeerderd met 100.000€ inrichtingskosten, wat in werkelijkheid eerder naar een extra 400.000€ zal evolueren, is opnieuw het bewijs dat ruzies binnen de huidige meerderheid gewoon afgekocht worden met belastinggeld door iedere schepen zijn pleziertje te gunnen. Samen met de weggesmeten 10.000.000€ voor de huur van het Nieuw Administratief Centrum, ook project WATERLOO genaamd, is dit de grootste hold-up op de Aalsterse belastingbetaler sinds jaren. ” aldus Vlaams Belang fractieleider Michel Van Brempt. 


“Aalsters schuldenplafond is bereikt”


“De stadskas is leeg en het schuldenplafond bereikt. Het is een kwestie van tijd dat deze bestuursmeerderheid de lokale belastingen – al dan niet verdoken – drastisch zal verhogen.”

“Het stadscafé of onthaalcomplex is alternatief als fuifzaal


“Bovendien is deze beslissing het zoveelste teken dat deze meerderheid geen bestuursinzicht heeft : niet alleen is de Hopzaal slechts geschikt voor max. 180 mensen, wat veel te klein is, maar tevens ligt op 50m van de Hopzaal het complex, boven de ondergrondse parking, op de Hopmarkt dat door de vorige coalitie als ‘stadscafé’ ging ingericht worden, maar waar ondertussen werd van afgestapt en nu nog geen invulling heeft. Deze zaal is nieuwbouw en reeds eigendom van de stad. Onze partij maakt ook voorbehoud bij het feit dat men midden in het centrum een fuifzaal voor “hangjongeren” wenst in te richten, wellicht is het onthaalcomplex op de Keizershallen een betere lokatie en ook reeds eigendom van de stad.”


 


“Besluit : te duur, te klein, te kortzichtig. Dit zijn 3 “te’s” teveel. Afvoeren die handel!”

“Een slag in het gezicht van de omringende uitbaters

Jongerenvoorzitter Van Nieuwenhove sluit zich aan bij Van Brempt.
 
“De laatste jaren hebben een aantal feestzalen in de buurt van de grote markt, onder andere ‘Cirque Mystic’, ‘The Factory’, ‘D-Ark’,… hun uiterste best gedaan om er onderdak te schenken aan jeugdverenigingen om er hun fuiven veilig en voordelig te laten doorgaan… En dit met wekelijks succes. Nu heb je met de, te dure, Hopzaal op een straal van 300 meter een zoveelste locatie waar jongeren terecht kunnen. Met het gevolg dat ofwel, de jeugdverenigingen zich bij hun vertrouwde locaties houden en de Hopzaal amper zal verhuurd worden en zal uitdraaien tot een zoveelste flop, ofwel gaan de jeugdverenigingen er allen heen, wat zal leiden tot een serieus gat in de inkomsten van de omringende feestzalen in de buurt. Dat deze uitbaters niet te spreken zijn van de laatste “kemel” van het stadsbestuur is dan ook meer dan begrijpelijk. De simplistische reactie van de meerderheid “wees blij, je hebt nu een geschikte zaal” op het protest is dan ook kort door de bocht en zeer respectloos tegenover de uitbaters van de omringende feestzalen.” Aldus Aalsters VBJ voorzitter Davy Van Nieuwenhove.


DVN

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...