Eddy Schollaert vraagt betere ontsluiting Erembodegem Zuid IV

Op de gemeenteraad van Aalst op dinsdag 29 januari 2008 werd beslist over te gaan tot de aanleg van wegenis op het toekomstig industrieterrein Erembodegem Zuid IV.
Het Vlaams Belang heeft de omvorming van een koutergebied in Erembodegem-Terjoden tot het industriegebied Erembodegem Zuid IV mee goedgekeurd. Het komt immers neer op een uitbreiding van Erembodegem III. Ook het nieuwe industriegebied Sterrenhoek sluit nauw aan bij de ganse industriezone.
Een doorn in ons oog is de geplande ontsluiting van de nieuwe terreinen. De door de meerderheid voorgestelde wegwijziging aan de Churchillsteenweg ter hoogte van het rond punt aan de Albatros kan nooit de te verwachten verkeerschaos op Terjoden oplossen, en evenmin de voorgestelde ontsluiting van Erembodegem Zuid IV via de doorgang onder de spoorwegtunnel. Hierdoor komt het verkeer immers vast te zitten aan de lichten van het kruispunt op de Chuchillsteenweg.
Het Vlaams Belang steunt de door Voka – Solva geopperde oplossing: een bijkomend rond punt op de N45, met rechtstreekse toegang tot Erembodegem Zuid IV. Deze ontsluiting is complementair aan de aan de gang zijnde werken en geeft een veel betere totaalontsluiting van Erembodegem Zuid IV.
Vlaams Belang-gemeenteraadslid Eddy Schollaert kaartte deze problematiek aan op de jongste gemeenteraad. De meerderheid was evenwel niet bereid om op het voorstel in te gaan.


Reageer op dit artikel

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...