Jongerenbende maakt Aalsterse straten onveilig: “Wij eisen keiharde actie”

Op de gemeenteraad van dinsdag 25/3 as. zal Vlaams Belang gemeenteraadslid Steve Herman de burgemeester ondervragen over een jongerenbende die de Aalsterse straten onveilig maken.
“Via een mail van een jongeman – die uit angst anoniem wenst te blijven – werd mij van de jongerenbende melding gemaakt.”
aldus VB-raadslid Steve Herman.

“De bendeleden – veelal van vreemde origine – houden zich blijkbaar bezig met het “steamen” of het afpersen onder dreiging van geweld van andere (jonge) mensen en noemen zichzelf ‘De Santorinos”.  Via de onderstaande link vind u een filmpje die één van de bendeleden op zijn facebook-profiel zette , waarop ze een conducteur (ze betaalden niet voor hun rit) intimideren. Uiteraard eist het Vlaams Belang dat deze zaak prioritair behandeld wordt door de politie. “Met alle middelen, desnoods met undercoveragenten.”
Aldus raadslid Steve Herman,
“Dit gespuis moet van de Aalsterse straten verdwijnen. Ik vind het op zijn minst gezegd ‘merkwaardig’ en onaanvaardbaar dat NVA-burgemeester Christophe D’haese blijkbaar niet reageert op dergelijke mails. Als het de NVA menens is met de veiligheid in de Aalsterse straten, dan moet er nu actie ondernomen worden.”
Raadslid Steve Herman verwittigde ondertussen de politie met de vraag de situatie te onderzoeken en prioritair maatregelen te nemen.

Santorinos Aalst… Jeugdbende!:
https://vimeo.com/63389323

DVN

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...