Monument overleden carnavalisten alweer op de lange baan ?

Gemeenteraadslid Ignace Verhaegen (VB) is uitstel meer dan beu.

Ook dit jaar zal de herdenking van de overleden carnavalisten niet plaatsvinden aan het ‘monument voor de overleden carnavalisten’ op het kerkhof. De reden? Het monument is er nog altijd niet.


Nadat eerder een ontwerp gemaakt door twee stadsarbeiders door het schepencollege vertikaal werd geklasseerd, is er nu ook geen enkel van de 12 ontwerpen die ingediend werden na een oproep van het stadsbestuur weerhouden door de aangestelde jury.


Op een vraag van gemeenteraadslid Ignace Verhaegen (Vlaams Belang) hoe het nu verder moet, antwoordde de burgemeester dat het stadsbestuur eraan denkt om na overleg met het feestcomité en de commissie Burgerlijke Stand een nieuwe oproep te plaatsen.


Raadslid Verhaegen is het uitstel meer dan beu. Hij wil dat het ontwerp gemaakt door de mensen van de stadsdiensten alsnog geplaatst wordt.


“Alle overleden carnavalisten hebben ertoe bijgedragen om carnaval te maken tot wat het is. Nu carnaval erkend is als werelderfgoed, zou het plaatsen een dergelijk monument een blijk van erkenning zijn,” aldus nog Ignace Verhaegen.


Verhaegen Ignace


0495 66/20/ 92

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...