Steve Herman: “BURGEMEESTER MOET OORLOG VERKLAREN AAN CRIMINELE JONGEREN”

Vlaams Belang eist:

-De instelling van een plaats-en buurtverbod voor hardleerse jongeren.
-De oprichting van een digitaal meldpunt criminaliteit bij politie.
-Drastische verhoging van zowel de zichtbare als de onzichtbare politionele aanwezigheid in het straatbeeld en openbaar vervoer.

De jongerenbende ‘Santorinos’ maakt reeds gedurende maanden Aalst onveilig en wij kunnen ons uiteraard niet verzoenen met de droge vaststelling van de burgemeester dat de lokale politie niet erg veel kan doen ‘omdat het geen Aalsterse jongeren zijn’ en ‘omdat het minderjarigen zijn’.

Dit is duidelijk een van de vele signalen dat Aalst aan het ‘verBrusselen’ is, waar gewelddadige jeugdbendes hele buurten inpalmen en zogenaamde ‘metro-gangs’ het openbaar vervoer teisteren.

Het is nu hoog tijd voor actie vooraleer deze bende groeit, driester wordt en van Aalst ‘hun’ territorium maken en zelfs andere bendes opgericht worden. De burgemeester moet dit hardhandig in de kiem smoren en de oorlog verklaren aan criminele ‘jongeren’. Zachte heelmeesters maken immers stinkende wonden. De rotte appels moeten uit de mand.”

“Uiteraard heeft de burgemeester enkele mogelijkheden teneinde dit tuig zoveel mogelijk uit ons straatbeeld te bannen. Wij eisen oa de instelling van een plaats-en buurtverbod… Dit is reeds in diverse steden toegepast, ik denk aan oa in Antwerpen onder Patrick Janssens, dit is dus niets nieuws en kan perfect in Aalst worden ingevoerd voor de gekende bendeleden. Op deze manier is hun aanwezigheid op zich in bepaalde buurten, plaatsen of evenementen zoals de parkconcerten, reeds voldoende om hen op te pakken en te beboeten. Voorts vragen wij de oprichting van een digitaal meldpunt waarop de burger in alle discretie melding kan doen van alle vormen van criminaliteit. Het is duidelijk dat dit drempelverlagend werkt naar melding toe… Vandaag heerst er dikwijls angst om melding te doen of ziet men tegen de moeite aan ‘omdat het toch niet uit doet’.”

“Tenslotte herhalen wij onze aloude eis voor drastisch meer blauw op straat – zowel zichtbaar als onzichtbaar (undercover) – niet om te flitsen of om de brave burger te pesten, wel om kort op de bal te kunnen spelen wanneer zich criminaliteit voordoet, en dan hebben wij het niet over hondendrollen .”

“Onze jeugd heeft recht op veilig fuiven, veilig feesten en veilige scholen, de Aalstenaar heeft recht op veilige straten, pleinen en openbaar vervoer. Wij zullen hiertoe de nodige initiatieven op de volgende gemeenteraad nemen.” aldus Vlaams Belang-voorzitter Steve Herman.

Bekijk het filmpje van “De Santorino’s”
https://vimeo.com/63389323

DVN

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...