VB raadslid Van Nieuwenhove interpelleerde omtrent staantribune E.Aalst

Volgens Het Laatste Nieuws zou men inmiddels de bouw van een nieuwe permanente tribune voorbereiden. Een verhuis naar een nieuw stadion is niet meer aan de orde. Naar verluidt worden er twee pistes bewandeld.


NIEUWBOUW MOEILIJK


“Enerzijds gaan we voor een definitieve vergunning voor een nieuwe tribune op de plaats waar de staantribune zich nu bevindt”, aldus voormalig burgemeester Ilse Uyttersprot. “Volgens mijn voorganger kon een nieuwbouw op die plaats niet, of zal het toch zeer moeilijk zijn, maar we onderzoeken dat nog eens. Het kan een tijdje duren voor we een bouwvergunning hebben voor een duurzame betonnen constructie, en die zal meer dan waarschijnlijk niet klaar zijn voor de start van het volgende voetbalseizoen”.

Omwille van die reden denkt de club samen met het stadsbestuur aan een tijdelijke tribune. “Terwijl we zoeken naar een duurzame oplossing, bekijken we tijdelijke oplossingen. Een stalen constructie als tijdelijke tribune is een optie die wordt onderzocht”, legt Uyttersport uit.

DUIDELIJKHEID

Johan Van Nieuwenhove van VB zit namens de supporters in het bestuur van Eendracht Aalst en volgt de zaak op de voet. Hij zit met vragen. “Eind april is de competitie voorbij en dan zijn er maar een drietal maanden voor de start van het nieuwe seizoen. Wij willen dan ook snel duidelijkheid. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of de tribune gehuurd of gekocht zal worden, en wat de capaciteit van zo’n tribune dan zal zijn.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...