Vlaams Belang deelt op zaterdagmarkt Aalst meer dan duizend leeuwenvlaggen uit

Een twintigtal militanten van het Vlaams Belang heeft op de zaterdagmarkt van Aalst meer dan duizend leeuwenvlaggen uitgedeeld. De actie kadert in de grootschalige VL-campagne die de partij in april heeft gelanceerd. Daarbij pleit het Vlaams Belang ervoor om de Belgische staatshervormingen te laten voor wat ze zijn, en om te kiezen voor een onafhankelijke Vlaamse staat.
“Ondanks het regenachtige weer, was de actie een groot succes,” onderstreept Vlaams Parlementslid Karim Van Overmeire. “We hadden in totaal twaalfhonderd vlaggen mee. Mensen kwamen ons spontaan om een vlag vragen. Rond elf uur hebben we onze actie moeten afbreken, want alle vlaggen waren uitgedeeld. De drempel bij de bevolking om zich openlijk als Vlaming en Vlaamsgezind te manifesteren, is de jongste maanden spectaculair verlaagd.”
“We geven niet alleen een vlag, we vragen de mensen natuurlijk ook om hun vlag op 11 juli uit te hangen,” stelt senator Nele Jansegers. “Op 11 juli, de Vlaamse nationale feestdag, willen we Vlaanderen en dus ook Aalst geel en zwart zien kleuren. Er komen trouwens nog meer acties rond hetzelfde thema.”


Reageer op dit artikel

Bekijk enkele foto’s van deze actie

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...