Vlaams Belang Oost-Vlaanderen stelt volledige lijst voor Vlaams Parlement voor

Deze morgen werd in Gent de lijst voor het Vlaams Belang voor de komende Vlaamse verkiezingen voorgesteld.


Provinciaal voorzitter Geert Goubert verwelkomde pers en leidde lijsttrekker voor Oost-Vlaanderen en Vlaams Parlementslid, Karim Van Overmeire in.


Deze wees er op dat de Vlaams Belang-lijst geen electorale spitstechnologie bevatte: wie verkozen wordt, zal zetelen. De enige uitzondering vormen de federale parlementsleden die door hun kandidatuur de lijst steunen. Maar zij staan op minder zichtbare plaatsen.


Van Overmeire pleitte ook voor meer Oost-Vlaamse eenheid. Vandaag telt de Vlaamse regering immers geen Oost-Vlaming meer en niemand lijkt daarover te struikelen. Het gevolg is dat Oost-Vlaanderen heel wat dossiers niet ingevuld krijgt.


Karim Van Overmeire liet zich niet verleiden tot uitspraken over het aantal zetels dat hij wil behalen: er is een nieuwe speler op het terrein, maar anderzijds zullen sommige partijen misschien de kiesdrempel niet halen. Een pronostiek is dus moeilijker dan ooit.


“Sommigen willen nu al bloemen en champagne geven aan de gedoodverfde winnaars van de verkiezingen, zoals Dedecker of De Wever of het Oost-Vlaamse wonderkind Jean-Jacques De Gucht. Maar de prijzen worden aan de eindmeet uitgedeeld, en niet aan de start. De eindmeet is op 7 juni ’09. In het verleden heeft men het Vlaams Belang in de peilingen onderschat, dat zal nu niet anders zijn”, stelde Karim Van Overmeire.


Karim Van Overmeire pleitte ook voor het opheffen van het cordon sanitaire. ‘Ik ben het cordon spuugzat. Men kan niet tegelijkertijd het Vlaams Belang uitsluiten en tegelijk ons ervan beschuldigen dat we aan de kant staan.” In dat opzicht vond Van Overmeire dat de partij bij de regeringsonderhandelingen moest betrokken worden en de andere partijen het cordon sanitaire nu eens moeten laten varen omdat er geen enkel argument meer is om het te weerhouden.

In bijlage een samenvatting van de voorgestelde lijst

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...