Vlaams Belang-voorstel wordt in praktijk gebracht :Drugscontrole op Aalsterse school.

Maandagochtend werden de leerlingen leertijd van Syntra Midden Vlaanderen Campus Aalst aan een grootscheepse drugscontrole onderworpen. Hiermee wordt in de praktijk een vroeger voorstel van VB gemeenteraadslid Steve Herman uitgevoerd. “Wij hopen op navolging van alle Aalsterse scholen. Onze jeugd heeft immers recht op veilig en gezond onderwijs! In die optiek starten de Aalsterse VB-jongeren aan de Aalsterse scholen en de uitgaansbuurten met de flyeracties ‘Recht op veilig onderwijs’ en ‘Recht op veilig fuiven’; het is namelijk hoogtijd voor een andere en strengere aanpak. Het feit dat er tijdens deze controle niet minder dan vier jongeren betrapt werden op het bezit en gebruik van verboden producten, vraagt gewoon om verdere actie en strengere controle op alle Aalsterse scholen.” aldus Steve Herman.

VB Jongeren voorzitter Davy Van Nieuwenhove geeft uitleg rond de flyeracties “Het geweld in en rond onze scholen neemt verontrustend toe, de laatste tijd worden er veel te veel processen-verbaal uitgeschreven voor geweld en agressief gedrag op school. Diefstal van ondermeer gsm’s, geld, vechtpartijen, verboden wapenbezit of drugs en ook jongerenbendes die de Aalsterse scholieren afpersen, het ergste is dat de meeste slachtoffers met hun verhaal niet naar buiten durven komen, uit angst, maar ook omdat schooldirecties ontraden om naar de politie te stappen en klacht neer te leggen, dit alles moet dringend veranderen!”.

“Ook in de Aalsterse uitgaansbuurten wordt onze jeugd te veel geconfronteerd met geweld. Het fuiven op zich is niet gewelddadig maar wel de ‘jongeren’ die deze fuiven uitkiezen om hun onderlinge vetes uit te vechten. Het spreekt voor zicht dat we hieromtent wensen de vinger op de wonde te leggen en het taboe te doorbreken. Iedereen heeft immers recht op veilig fuiven”
Aldus VB Jongeren voorzitter Davy Van Nieuwenhove.

DVN

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...