Vlaams Belang vraagt Van Overmeire om eerlijk te communiceren.

 

Met stijgende verbazing las het Aalsterse Vlaams Belang het persbericht als zou de zgn. Vlaams Belang Jongerenvoorzitter de partij verlaten hebben om het wazige project 2012 van Karim Van Overmeire te volgen.

 

” Wij hebben gewoonweg geen VBJ-voorzitter te Aalst.” Stelt Steve Herman – Voorzitter van het Aalsterse Vlaams Belang.

 

 Het is eenvoudig : het Aalsterse Vlaams Belang heeft tot op heden geen aparte jongeren werking ; belangstellende jongeren worden immers onmiddellijk in de gewone werking opgenomen en verwelkomd. Wij vinden het dan ook laag bij de gronds dat iemand die amper 2 ledenvergaderingen bijwoonde en die zelfs voor de meeste mandatarissen en bestuursleden een onbekende is, zichzelf in samenspraak met Van Overmeire tot Vlaams Belang Jongeren voorzitter bombambeert. Dit is voor ons een duidelijk signaal dat Van Overmeire niet met grote namen kan uitpakken en dat zijn project nog nergens staat.

Het wordt evenzeer duidelijk dat Van Overmeire – in plaats van zich als “vereniger” van de rechtse krachten –  zich als “verdeler” van rechts opwerpt. Wij vragen dan ook dat hij in de toekomst eerlijk communiceert en niet probeert met leugens de partij, waaraan hij uiteindelijk zijn hele carrière te danken heeft, te bekladden. Iedereen weet ondertussen dat dit zogenaamd project voor Van Overmeire een noodzakelijke tussenstap is, richting N-VA.”

aldus Steve Herman, voorzitter Vlaams Belang Aalst. 

 

ZETEL VAN OVERMEIRE KOMT VLAAMS BELANG TOE

 

“Ieder gemeenteraadslid heeft voor deze legislatuur een document ondertekend, dat stelt, dat wanneer iemand de partij verlaat , de zetel aan het Vlaams Belang toekomt. Ook Van Overmeire heeft dit document ondertekend ; meer zelfs : iedereen moest dit van hem ondertekenen “om ons tegen overlopers te beschermen.” “Karim vroeg ook aan Mia De Brouwer om haar zetel aan de partij terug te geven , toen zij de partij verliet. Ik hoop nu dat hij het politieke fatsoen heeft om zijn eigen stellingname en handtekening te honoreren en zijn gemeenteraadszetel af te staan aan het Vlaams Belang.”. 

 

Steve Herman

Voorzitter Vlaams Belang Aalst

0495/89.70.18 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...