Vlaams Belang zet hoofddoekenverbod op agenda Aalsterse gemeenteraad.

Ook in Aalst zal er gedebatteerd worden over de invoering van een hoofddoekenverbod voor stadspersoneel.
Eerder werd een soortgelijk hoofddoekenverbod in Gent teruggedraaid onder druk van migrantenorganisaties.

“Mijn voorstel houdt het verbod in voor het dragen van zichtbare religieuze en levensbeschouwelijke symbolen voor stadspersoneel tijden de diensturen. Als katholiek leg ik mij neer bij de absolute scheiding tussen kerk en staat en sta ik achter de neutrale omgeving die een stadhuis moet zijn en de neutraliteit die de dienstverleners van een stad of gemeente moeten uitstralen en zijn. Het lijkt mij dus vanzelfsprekend dat moslims dit principe ook aanvaarden.”
aldus Vlaams Belang gemeenteraadslid Steve Herman, indiener van het voorstel.

“Wie de hoofddoek aanvaardt, aanvaardt tevens dat bijv. een mannelijke Islamiet de hand weigert – omwille van godsdienstige overwegingen – aan een vrouwelijke collega of cliënte of dat mannen in lange gewaden de dienst uitmaken op de Aalsterse stadswerkvloer. Dit is natuurlijk onaanvaardbaar. Thuis draagt iedereen wat hij wil, op het stadhuis moeten andere regels gelden.
De kans is groot dat mijn voorstel – al dan niet geamendeerd – het haalt. De Open-VLD heeft in het Vlaams Parlement oa bij monde van Jean Jacques De Gucht een soortgelijk voorstel ingediend, N-VA -schepen Van Overmeire heeft zich in een vroeger leven steeds tegen de Islamitische hoofddoek uitgesproken en de de Aalsterse SP-A hebben een kandidate met hoofddoek van hun lijst geweerd.”


DVN

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...